Pentru suflete de copii

Iubim copiii și dorim să fim alături de ei ori de câte ori este nevoie. Mâinile noastre nu sunt atât de mari ca să îi pot cuprinde pe toți care au nevoie dar pot face minuni atunci când se unesc. De câțiva ani ne implicăm, printr-un proiect de incluziune socială, în comunitatea de romi din Cheresig (jud. Bihor). Ne dedicăm timpul și resursele pentru a contribui la dezvoltarea unei generații noi de adulți crezând că orice sămânță bună plantată în viețile copiilor și adolescenților va aduce roade la timpul potrivit. 

În prezent avem 45 de copii din clasele I-VIII care participă la întâlnirile organizate săptămânal unde au ocazia să se dezvolte personal dar și educațional.

 

Fiecare întâlnire este deosebită. Pe lângă lecțiile de viață, de igienă și de bună purtare, tinerii noștri au ocazia să se implice în diverse activități educaționale non-formale.

Ei învăță ce înseamnă să economisească și cum trebuie să se poarte un cetățean responsabil. Implementăm curricula Afltoun și ne străduim să facem fiecare noțiune de învățare cât mai atractivă. Zilele speciale de sărbători sunt evenimente unde creativitatea lor este lăsată liberă. Cine știe, poate dintre ei se nasc noi talente! 

 

 

 

 

În zilele cu soare și vreme bună ieșim în aer liber și organizăm mici excursii, aceste activități fiind cele mai așteptate de toți copiii. 

 

Pe lista activităților preferate se află și Tabăra de Vară. Anual petrecem câteva zile cu tinerii noștri departe de oraș, în zona de munte, și ne recreem prin organizarea multor jocuri și lecții educative. 

 

Nu uităm nici de părinții lor! Avem grijă să îi implicăm în activități care să contribuie la dezvoltarea lor și care să îi motiveze să își crească copiii într-un mod sănătos. 

 

Efectuzăm vizite în comunitate și încercăm să ne apropiem cât mai mult cu cei care fac parte din proiect și au ales să își îmbunătățească viețile prin educație. 

 

Dacă doriți să fiți la curent cu tot ce se întâmplă în proiectul acesta, urmărește-ne pagina de Facebook și Instagram.