pĂPUȘI ȘI POVEȘTI ROMÂNEȘTI

O colaborare frumoasă pentru noi, și în mod special pentru doamnele din proiectele noastre care sunt implicate direct, este Proiectul Păpuși și Povești Românești. 

O frumoasă inițiativă educațională adresată copiilor români, în special fetelor, care are scopul de a le oferi posibilitatea de a se identifica cu personaje pozitive și morale în timp ce învață despre trecutul României. 

Fiecare copil care va avea ocazia să citească această carte va porni într-o călătorie istorică plină de aventură, farmec și fantezie. 

Personajul principal, Aelia, trăiește în vremea regelui Degebal, timp în care au avut loc războaie daco-romane. În ciuda vremurilor tulburi, fetița se bucură cu familia și prietenii ei dând dovadă de curaj și bunătate. 

Regele Degebal gândește o strategie inedită de a opri avansul romanilor spre capitala Sarmizegetusa iar locuitorii Cetății Costinești dau o mână de ajutor, așteptând cu emoție deznodământul. 

Oare trucul dacilor va fi suficient pentru a salva Sarmizegetusa?

Veți afla sigur, dacă veți citi această carte!

 

Pe tot parcursul călătoriei, copilașii nu vor fi singuri, Aelia îi poate însoți până la sfârșit. Păpușa poate însoți cartea iar existența ei are o poveste aparte.  Hăinuțele și papuceii ei sunt realizate în cadrul proiectelor noastre, de către femeile care se află în situații dificile. 

Proiectul Păpuși și Povești Românești are o componentă socială, aceasta fiind o modalitate de a a susține și de a veni în sprijinul creatoarelor vestimentației și accesoriilor Aeliei.

Acum, vă facem cunoștință cu Aelia, păpușa dacică, cea care va însoți copilașii pe tot parcursul cărții. 

 

 

 

Într-o epocă în care copiii mici sunt din ce în ce mai atrași de tehnologie pentru a-și petrece timpul liber, dorim să oferim o alternativă sănătoasă care să încurajeze copiii să se joace și să citească, dezvoltând-și astfel creativitate.  

 

Păpușa Aelia este calitativă, formată din materiale non-toxice, astfel încât să ofere copiilor oportunitatea de a se juca în siguranță. 

 

Hainele și accesoriile sunt făcute de mână, oferind astfel un plus de calitate. De fiecare dată când o păpușă ajunge în casa ta, pe lângă bucuria oferită unui copil, ajuți o mămică să își întrețină copiii și le oferi șansa unui loc de muncă. 

 

Doamnele care realizează aceste minunății sunt parte din proiectul de incluziune și dezvoltare a abilităților, derulat împreună cu Dorcas Aid Romania, Primăria Girișu de Criș și Centrul Creștin Betania.

Dacă doriți să fiți la curent cu tot ce se întâmplă în proiectul Păpuși și Povești Românești,  vă invităm să urmăriți pagina lor de FacebookPinterest și Instagram